Bitdefender Parental Control upgraden op macOS: Stap-voor-stap handleiding

Mac-computers met macOS 11 (Big Sur) en nieuwere versies die al zijn uitgerust met Bitdefender Parental Control zullen automatisch de geüpgradede versie ontvangen. Dit artikel biedt een stapsgewijze handleiding om de oude versie van Parental Control te verwijderen en de nodige machtigingen te verlenen zodat de nieuwe Parental Control kan worden uitgevoerd op macOS.

Stap 1: Oud Parental Control verwijderen

In het venster dat u informeert dat de upgrade naar Bitdefender Parental Control beschikbaar is, klikt u op de knop "De-installeren".

ⓘ Als het upgradevenster niet verschijnt, verwijdert u gewoon de oude Parental Control-app (raadpleeg het artikel  - Bitdefender Parental Control verwijderen op macOS) en installeert u vervolgens de nieuwe Parental Control-app (raadpleeg het artikel - Hoe installeert u & de nieuwe Bitdefender Parental Control op het macOS-apparaat van uw kind).

Uninstall old version of Parental Control

Stap 2: De-installatie bevestigen

Er verschijnt een bevestigingsvenster. Schakel het selectievakje Bitdefender Parental Control in en klik vervolgens op de knop "De-installeren" onder aan het venster.

Uninstall Bitdefender Parental Control - macOS

Stap 3: Verstrek beheerdersgegevens

Voer de naam en het wachtwoord van uw Mac-beheerder in wanneer u wordt gevraagd om de de-installatie toe te staan en klik vervolgens op de knop OK.

Stap 4: Wacht op deïnstallatie

Wacht tot het verwijderingsproces van Parental Control is voltooid en klik dan op de knop "Sluiten".

Close

Stap 5: Toestemming geven

Keer terug naar het venster dat aankondigt dat het geüpgradede Bitdefender Parental Control er is en klik op de knop "Allow Permissions" om de vereiste machtigingen voor de nieuwe toepassing Parental Control te verlenen.

Allow permissions

Stap 6: Ga naar Beveiliging & Privacy

Er verschijnt een nieuw venster met de noodzakelijke stappen om Bitdefender Parental Control correct in te stellen. Klik op de link "Security & Privacy".

Stap 7: Ouderlijk toezicht toestaan

Klik op de knop "Toestaan" in het venster dat op het scherm verschijnt en voer vervolgens een beheerdersnaam en wachtwoord in om de instellingen te ontgrendelen.

ⓘ Op macOS 11 (Big Sur) en macOS 12 (Monterey) moet je, voordat je op de knop "Toestaan" kunt klikken, eerst op het hangslotpictogram linksonder in het venster "Beveiliging & Privacy" klikken, je macOS-beheerderswachtwoord invoeren en vervolgens op de knop "Ontgrendelen" klikken.

Allow

Stap 8: Netwerkinhoud filteren toestaan

Het venster "Netwerkcontent filteren" verschijnt. Klik in dit venster op de knop "Toestaan".

Allow Filter Network Content

Stap 9: DNS-proxyconfiguraties toestaan

Als laatste stap moet je DNS Proxy-configuraties toestaan op macOS:

• Klik op de knop "Systeeminstellingen openen" ("Beveiligingsvoorkeuren openen" op eerdere macOS-versies) in het kleine pop-upvenster.

System Extension Blocked

• Klik nu nog een keer op de knop "Toestaan".

Allow

Na het volgen van de bovenstaande stappen worden alle vereiste toestemmingen voor het upgraden naar het nieuwe Bitdefender Parental Control gemarkeerd als compleet met groene vinkjes. Er verschijnt een bevestigingsbericht dat aangeeft dat de update van Parental Control is gelukt. U kunt dan het begeleidingsvenster voor de upgrade sluiten.

Close