Een gids voor dagelijkse internettijd

In deze handleiding vindt u de noodzakelijke stappen voor het bewaken en beheren van de dagelijkse internetlimiet van uw kind binnen Bitdefender Parental Control.

Dagelijkse internetlimieten instellen

In uw Bitdefender Central-account onder het gedeelte Ouderlijk toezicht wordt voor elk aangemaakt kindprofiel een kaart Dagelijkse internettijd weergegeven. Deze kaart toont de totale tijd die het kind online heeft doorgebracht op alle toegewezen apparaten. Om de online tijd van een kind te beperken:

1. Ga naar https://central.bitdefender.com en meld u aan bij uw Bitdefender Central-account.
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op "Parental Control".
  3. Ga naar het profiel van het kind en klik op de knop "Tijdslimiet instellen" in het paneel "Dagelijkse internettijd". Of klik op het menu "Meer" in de rechterbovenhoek  > Dagelijkse internettijd. Daily internet time
  4. Klik op de knop "Tijdlimiet inschakelen" om deze functie te activeren.

Enable time limit

ⓘ Standaard krijgt het kind 1 uur en 30 minuten internettoegang per dag. Als de ouder deze tijdslimiet niet verlengt, wordt de internettoegang van het kind gestopt na het bereiken van de grens van 1 uur en 30 minuten.

Dagelijkse tijdslimiet verwijderen

• Om de dagelijkse internettijd uit te schakelen, ga je naar het dashboard van het profiel van je kind, klik je op de knop "Tijd bewerken" in het paneel "Dagelijkse internettijd" en klik je vervolgens op de knop "Pauze" in het paneel "Tijdslimiet".

Pause Daily Internet time limit

• Om de tijdslimiet voor een bepaalde dag te verwijderen, klikt u op de knop ⊗ die overeenkomt met die dag van de week in het paneel "Planning".

Remove time limit for a day

Tijdslimiet wijzigen

• Om een andere tijdslimiet in te stellen voor een specifieke dag van de week, klik je op de naam van de dag in het paneel "Schema", selecteer je de gewenste limiet in het vervolgkeuzemenu en klik je vervolgens op de knop "Wijzigingen opslaan".

U kunt meer dan één dag tegelijk selecteren.

Schedule - Save changes

Beloningssysteem

Met de functie "Belonen" kunt u de schermtijd van uw kind belonen of verlengen en zo gezonde online gewoonten bevorderen. Je kunt het beloningssysteem op twee verschillende manieren gebruiken:

Handmatig belonen

1. Navigeer naar de sectie Ouderlijk toezicht in uw Bitdefender Central-account.
  2. Ga naar het kindprofiel en klik op de knop "Belonen" in het paneel "Dagelijkse internettijd". Reward
  3. Selecteer de hoeveelheid extra tijd die moet worden toegevoegd en bevestig door op de knop "Belonen" te klikken.

Reward

Verzoek kind

Wanneer uw kind de dagelijkse limiet bereikt, kan het extra tijd aanvragen via de Parental Control-app die op zijn mobiele apparaat is geïnstalleerd. Als ouder ontvangt u een melding in uw Bitdefender Central-account.

1. Log in op uw Bitdefender Central-account.
  2. Zoek naar een rode stip op de meldingsklok in de rechterbovenhoek om aan te geven dat er een verzoek van uw kind in behandeling is. Notifications: Child has requested an extension of their daily Internet time limit.
  3. Bekijk het verzoek en beslis hoeveel extra tijd u wilt toekennen.

Kinderen hebben alleen op Android en iOS de optie om een verlenging van hun dagelijkse internetlimiet aan te vragen.