Een gids voor inhoud filteren

Wat is inhoud filteren?

Met Content Filtering van Bitdefender Parental Control kunnen ouders de toegang van hun kind tot online inhoud beperken. Ouders kunnen hele categorieën websites blokkeren of uitzonderingen maken op basis van URL of onderwerp.

ⓘ  Inhoudfiltering weerhoudt uw kind er niet van om offline apps of websites te gebruiken. Het beheert alleen het internetverkeer waartoe ze online toegang hebben.

Om toegang te krijgen tot de functie Inhoud filteren:

1. Ga naar https://central.bitdefender.com en meld u aan bij uw Bitdefender Central-account.
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op "Parental Control".
  3. Ga naar het profiel van het kind, klik op het menu "Meer" rechtsboven en selecteer "Inhoud filteren".

More > Content filtering

Veilig zoeken & YouTube beperkt

In het gedeelte "Privacy en veiligheid" kunt u de schakelaars Veilig zoeken en YouTube beperkt inschakelen.

• Veilig zoeken: Wanneer u zoekmachines gebruikt, voorkomt Safe Search dat inhoud die door Google als onveilig wordt beschouwd, wordt weergegeven in de zoekresultaten.
  • YouTube beperkt: Geeft het kind leeftijdsgeschikte video's op YouTube.

ⓘ  Veilig zoeken en YouTube beperkt leiden alle DNS-verzoeken naar google.com om naar safe.google.com. Het filteren van de inhoud wordt gedaan door Google. Bitdefender Parental Control filtert de inhoud binnen Safe search of Google niet. Ook YouTube controleert de tags op video's mogelijk niet effectief, waardoor kinderen mogelijk worden blootgesteld aan ongepaste inhoud.

Websitecategorieën blokkeren & toestaan

In het gedeelte "Categorieën" worden de soorten websites die uw kind online kan zien standaard toegestaan of geblokkeerd, afhankelijk van de leeftijd die is ingesteld toen het profiel van het kind werd aangemaakt.

Deze instellingen kunnen op elk moment handmatig worden aangepast door ouders:

1. Selecteer een categorie, zoals Reclame.
  2. Kies "Geblokkeerd" in het vervolgkeuzemenu om de toegang te blokkeren. Om toegang toe te staan, kies je "Toegestaan".

Content Filtering - Categories

Belangrijk! Als je de categorie "Bestanden delen" blokkeert voor het profiel van je kind, werkt de macOS-update niet. Om dit op te lossen, moet je Bestandsdeling tijdelijk toestaan, macOS bijwerken en daarna weer blokkeren.

Uitzonderingen instellen

Op het tabblad Uitzonderingen naast het tabblad Categorieën kun je uitsluitingen voor websites en toepassingen instellen.

Website-uitzondering

Met de uitzondering "Alleen website" kunnen specifieke websites worden toegestaan of geblokkeerd. Als je bijvoorbeeld de categorie Sociale netwerken wilt blokkeren, maar een uitzondering wilt maken voor een bepaalde website, selecteer dan "Alleen website".

1. Klik op de knop "Uitzondering toevoegen". Content filtering - Add exception
  2. Selecteer "Alleen website" en klik vervolgens op de knop "Volgende". Website only
  3. Voer het adres van de website in (bijv. facebook.com) en selecteer in het vervolgkeuzemenu of de website moet worden toegestaan of geblokkeerd.
  4. Klik vervolgens op de knop "Toevoegen". Add website exception

Uitzondering voor apps en webplatforms

Met de uitzondering voor "App- en webplatform" kun je alle inhoud met betrekking tot een specifiek onderwerp blokkeren of toestaan op verschillende platforms, zoals browsers, mobiele apps of desktoptoepassingen. U kunt bijvoorbeeld de toegang tot Facebook toestaan of blokkeren op alle platforms door "App- en webplatform" te selecteren en "Toegestaan" of "Geblokkeerd" te kiezen voor Facebook.

1. Klik op de knop "Uitzondering toevoegen".
  2. Selecteer "App- en webplatform" en klik vervolgens op de knop "Volgende". App and web platform
  3. Kies het platform waarvoor je een uitzondering wilt maken uit de lijst of gebruik de zoekbalk om het te vinden (bijv. Facebook).
  4. Selecteer in het vervolgkeuzemenu of je het wilt toestaan of blokkeren.
  5. Klik vervolgens op de knop "Toevoegen". App and web platform exception

Uitzonderingen verwijderen

Alle uitzonderingen die je hebt ingesteld, worden weergegeven in Inhoud filteren, in de lijst met uitzonderingen onderaan.

Als u een uitzondering wilt verwijderen, klikt u op het prullenbakpictogram rechts van de uitzondering.

trashcan