Een gids voor routines: Focustijd, Bedtijd, Gezinstijd

U kunt 3 verschillende routines instellen binnen Bitdefender Parental Control om te plannen wanneer de internettoegang van uw kind wordt uitgeschakeld. Ze bieden een gestructureerde aanpak voor het beheren van de online activiteiten van een kind, bevorderen gezonde gewoonten en gezinsbetrokkenheid terwijl hun veiligheid wordt gewaarborgd. Deze routines zijn onafhankelijk van elkaar, wat betekent dat u kunt kiezen om er slechts één, twee of alle drie te activeren, afhankelijk van uw voorkeuren:

Focustijd

Gebruik Focus tijd om een schema te maken met tijd voor huiswerk, studie en andere activiteiten.

Bedtijd

Slaap is essentieel voor de gezondheid en ontwikkeling van een kind. Gebruik de Bedtijdroutine om een rustperiode in te lassen voor je kind.

Gezinstijd

Moedig tijd doorbrengen met familie aan en stimuleer tegelijkertijd positief apparaatgebruik. Gebruik de routine voor gezinstijd om tijd in te ruimen voor je kind om bijvoorbeeld aanwezig te zijn bij de maaltijden met het gezin.

Routines vs Dagelijkse internettijd

Tijdens routines telt de tijd die online wordt doorgebracht niet mee voor de dagelijkse internettijd. Zodra de routine eindigt, telt de dagelijkse internettijd weer mee voor het internetgebruik van het kind.

Om verwarring bij ouders te voorkomen, is de Dagelijkse Internettijd-kaart tijdens een routine niet zichtbaar op het dashboard van het profiel van het kind totdat de routine eindigt. In plaats daarvan wordt gedurende deze tijd de naam van de actieve routine weergegeven.

Routines instellen

Om een van de routines voor ouderlijk toezicht in te stellen:

1. Ga naar https://central.bitdefender.com en meld u aan bij uw Bitdefender Central-account.
  2. Klik in het menu aan de linkerkant op "Parental Control".
  3. Ga naar het profiel van het kind en selecteer de gewenste routine in het menu "Meer" (Focus-tijd, Bedtijd of Gezinstijd). routines: Focus time, Bed time, Family time
  4. Klik op de knop "Inschakelen" om de geselecteerde routine te activeren. Enable
  5. De panelen "Schema" en "Internettoegang" verschijnen dan.

Schema

1. Om een routine in te stellen voor één of meerdere dagen van de week, klik je op de naam van de dag in het paneel "Schema".
  2. Selecteer vervolgens de begin- en eindtijd voor de routine in het vervolgkeuzemenu.
  3. Klik ten slotte op de knop "Wijzigingen opslaan" om je selecties te bevestigen. Routines Schedule

• Om de routine voor een bepaalde dag te verwijderen, klik je op de ⊗ knop die bij die dag van de week hoort in het paneel "Schema".

⊗

Internettoegang

Het paneel voor internettoegang binnen een routine biedt twee hoofdfuncties om de online activiteiten van een kind gedurende specifieke tijdsperioden te regelen:

• Volledige internetuitschakeling: Ouders hebben de optie om de internettoegang voor hun kind volledig uit te schakelen tijdens de geplande routinetijd. Door de schakelaar "Internettoegang" uit te zetten, kunnen de apparaten van het kind geen toegang krijgen tot het internet binnen het aangegeven tijdsbestek. Internet access off
  • Selectieve categorie of website: Ouders kunnen er ook voor kiezen om internettoegang tijdens de gewone uren toe te staan, maar bepaalde websites of inhoudscategorieën te beperken. Als u de schakelaar "Internettoegang" inschakelt, worden er twee extra tabbladen zichtbaar in het paneel voor internettoegang, namelijk "Categorieën" en "Uitzonderingen".

Websitecategorieën blokkeren & toestaan

In het gedeelte "Categorieën" worden de soorten websites die je kind online kan zien standaard toegestaan of geblokkeerd, afhankelijk van de leeftijd die is ingesteld toen het profiel van het kind werd aangemaakt.

Bepaalde inhoudscategorieën toestaan of blokkeren:

1. Selecteer een categorie, zoals Reclame.
  2. Om de toegang te blokkeren, kiest u "Geblokkeerd" in het vervolgkeuzemenu. Om toegang toe te staan, kies je "Toegestaan". Routines - allowing & blocking Categories

Belangrijk! Als je de categorie "Bestanden delen" blokkeert voor het profiel van je kind, werkt de macOS-update niet. Om dit te verhelpen, moet je Bestandsdeling tijdelijk toestaan, macOS bijwerken en daarna weer blokkeren.

Uitzonderingen instellen

Op het tabblad Uitzonderingen naast het tabblad Categorieën kun je uitsluitingen voor websites en toepassingen instellen.

Website-uitzondering

Met de uitzondering "Alleen website" kunnen specifieke websites worden toegestaan of geblokkeerd. Als je bijvoorbeeld de categorie Sociale netwerken wilt blokkeren, maar een uitzondering wilt maken voor een bepaalde website, selecteer dan "Alleen website".

1. Klik op de knop "Uitzondering toevoegen". Routines - Add exception
  2. Selecteer "Alleen website" en klik vervolgens op de knop "Volgende". Website only
  3. Voer het adres van de website in (bijv. facebook.com) en selecteer in het vervolgkeuzemenu of de website moet worden toegestaan of geblokkeerd.
  4. Klik vervolgens op de knop "Toevoegen". Add website exception

Uitzondering voor apps en webplatforms

Met de uitzondering voor "App- en webplatform" kun je alle inhoud met betrekking tot een specifiek onderwerp blokkeren of toestaan op verschillende platforms, zoals browsers, mobiele apps of desktoptoepassingen. U kunt bijvoorbeeld de toegang tot Facebook toestaan of blokkeren op alle platforms door "App- en webplatform" te selecteren en "Toegestaan" of "Geblokkeerd" te kiezen voor Facebook.

1. Klik op de knop "Uitzondering toevoegen".
  2. Selecteer "App- en webplatform" en klik vervolgens op de knop "Volgende". App and web platform
  3. Kies het platform waarvoor je een uitzondering wilt maken uit de lijst of gebruik de zoekbalk om het te vinden (bijv. Facebook).
  4. Selecteer in het vervolgkeuzemenu of je het wilt toestaan of blokkeren.
  5. Klik vervolgens op de knop "Toevoegen". App and web platform exception

Uitzonderingen verwijderen

De uitzonderingen die je voor een routine hebt ingesteld, verschijnen op de pagina van de routine, in de lijst met uitzonderingen onderaan.

Om een uitzondering te verwijderen, klik je op het prullenbakpictogram rechts van de uitzondering.

Removing Exceptions