Een gids voor statistieken over ouderlijk toezicht

Statistieken voor ouderlijk toezicht geven inzicht in hoe kinderen het internet en hun apparaten gebruiken. In deze gids zullen we ons verdiepen in de verschillende statistieken die beschikbaar zijn voor ouders in Bitdefender Central, zodat ze geïnformeerde beslissingen kunnen nemen en kunnen zorgen voor een veilige en evenwichtige online ervaring voor hun kinderen.

Statistieken over ouderlijk toezicht bekijken:

1. Ga naar https://central.bitdefender.com en meld u aan bij uw Bitdefender Central-account.
  2. Zodra u bent aangemeld, klikt u op "Parental Control" in het menu aan de linkerkant.
  3. Klik op het profiel van het kind waarvan u de statistieken wilt bekijken.

Nadat u het profiel van uw kind hebt geselecteerd, gaat u naar een dashboard met verschillende statistieken:

Dagelijkse internettijd per uur

"Dagelijkse internettijd per uur' is een uitsplitsing van hoeveel tijd je kind elke dag op internet doorbrengt op zijn/haar apparaten. Voor elk kindprofiel worden relevante statistieken weergegeven.

Als je bijvoorbeeld "Vandaag" selecteert, zie je hoeveel minuten je kind elk uur van middernacht tot 23.00 uur op internet heeft doorgebracht. Hetzelfde geldt voor andere tijdsgroepen die beschikbaar zijn in de rechterbovenhoek van het paneel "Dagelijkse internettijd per uur": Vandaag, Gisteren, Afgelopen 7 dagen en Afgelopen 30 dagen.

Parental Control statistics - Daily Internet time by hours

Internetgebruik

Onder "Dagelijkse internettijd per uur" staat het paneel "Internetgebruik".

De kaart met het internetgebruik verschijnt alleen als je kind minstens 1 apparaat aan zijn profiel heeft gekoppeld dat geen iPhone of iPad is.

Statistieken over internetgebruik laten zien welke inhoudscategorieën, applicaties en websites je kind heeft bezocht en hoe lang. In de rechterbovenhoek van het paneel kun je het internetgebruik filteren op de laatste 7 dagen of de laatste 30 dagen.

De donutgrafiek is gevuld met verschillende kleuren, waarbij paars mogelijk staat voor online berichtendiensten, groen voor sociale netwerken, enz.

Internet usage - Parental Control statistics

Ouders kunnen controleren hoe hun kind online tijd doorbrengt. Klik gewoon op de knop "Alles weergeven" in het paneel "Internetgebruik" om een gedetailleerde lijst met inhoudscategorieën of specifieke toepassingen en sites te zien, gesorteerd op tijd of alfabetisch.

Apparaatgebruik

Als je kind alleen iPhones of iPads heeft, heeft de kaart met apparaatgebruik het label "iOS apparaatgebruik". Maar als er apparaten met verschillende besturingssystemen zijn, heet het gewoon "Apparaatgebruik".

De informatie wordt weergegeven in een formaat dat lijkt op het gedeelte "Internetgebruik". Hier wordt de tijd uitgesplitst die je kind op elk apparaat heeft doorgebracht. De statistieken op deze kaart zijn verdeeld tussen iOS-apparaten en andere soorten apparaten.

Statistieken kunnen worden weergegeven voor de laatste 7 dagen of de laatste 30 dagen met behulp van het dropdown menu in de rechterbovenhoek.

Device usage - parental control statistics

Verhinderde toegang tot inhoud

Het laatste stukje informatie dat beschikbaar is voor ouders in Bitdefender Central is het paneel "Toegang tot voorkomen inhoud", waar een lijst wordt weergegeven met koppelingen die de afgelopen 7 dagen of 30 dagen zijn geblokkeerd op de apparaten van het kind.

Prevented content access

U kunt het paneel "Toegang tot voorkomen inhoud" ook gebruiken om snel een site te deblokkeren die door Bitdefender Ouderlijk toezicht is geblokkeerd op het apparaat van uw kind:

1. Klik op "Alles weergeven" in de linkerbenedenhoek van het paneel "Toegang tot voorkomen inhoud".
  2. Op de pagina "Geblokkeerde websites" zoekt u de geblokkeerde site en klikt u op "Uitzondering toevoegen" naast de naam. Je kunt naar de site zoeken met de zoekbalk bovenaan of de lijst sorteren op naam, aantal blokkades of datum van laatste blokkade. Blocked websites
  3. Kies "Toestaan" in het vervolgkeuzemenu.
  4. Klik op "Toevoegen" om de wijziging te bevestigen. Add website exception

Websites die zijn gedeblokkeerd via het paneel "Toegang tot voorkomen inhoud" worden weergegeven in de uitzonderingen voor het filteren van inhoud.

Door deze instructies te volgen, kunt u gemakkelijk de statistieken van Bitdefender Parental Control openen en gebruiken om de online activiteiten van uw kind effectief te controleren en te begeleiden.