Een handleiding voor Bitdefender Scam Copilot

Scam Copilot helpt werknemers die Bitdefender Ultimate Small Business Security gebruiken om online zwendel te voorkomen.

Bitdefender Scam Copilot

Het combineert geavanceerde functies voor scamherkenning en automatische detectie met educatieve mogelijkheden, waardoor gebruikers de bescherming en kennis krijgen die ze nodig hebben om zichzelf beter te beschermen tegen cyberaanvallen, wat bijdraagt aan een betere beveiliging voor de hele organisatie. Deze functie is opgenomen in Bitdefender Mobile Security voor Android en iOS en biedt 2 functies in 1:

• Scamdetectie & Preventie Chatbot
  • Automatische scamdetectie

Beide functies zijn toegankelijk via het Scam Copilot-menu in de onderste balk van de Bitdefender Mobile Security-app.

Scam Copilot chatbot

Om potentiële online zwendel te controleren, bevat Scam Copilot een AI-gestuurde chatbot met twee interactiemogelijkheden:

Automatische scamdetectie

De functie Automatische Scamdetectie controleert sms-berichten en meldingen voortdurend op linkgebaseerde scams. Wanneer een potentiële zwendel wordt gedetecteerd, ontvangt de gebruiker onmiddellijk een waarschuwing om te voorkomen dat hij het slachtoffer wordt van phishing-zwendel. Ondersteunde acties per besturingssysteem:

Android

• Scant inkomende sms-berichten en meldingen op verdachte URL's.
  • Waarschuwt voor schadelijke koppelingen.
  • Vanwege de beperkingen van Android kan Bitdefender geen sms-berichten verwijderen of schadelijke sms-berichten direct afhandelen. Als u echter de waarschuwing negeert en een gevaarlijke koppeling probeert te openen, blokkeert Web Protection deze, waardoor infectie wordt voorkomen.

iOS

• Filtert verdachte sms-berichten van onbekende afzenders en verplaatst ze naar een map Junk.
  • Identificeert agendavirussen en helpt bij het afmelden voor ongewenste agendaspam.

Volg deze stappen om Automatische Scamdetectie in Bitdefender Mobile Security in te stellen:

Ongewenste berichten op je iPhone vinden

Volg deze stappen om de ongewenste berichten op je iPhone te vinden:

1. Open de Messages  Berichten app, meestal te vinden op je startscherm.

2. Tik in de Berichten-app op de optie Filters in de linkerbovenhoek.

3. U vindt alle berichten van onbekende of verdachte afzenders die Bitdefender Mobile Security voor u heeft gefilterd in speciale mappen:

Junk

• Transacties
  • Promoties
  • Junk

In de map Junk vindt u berichten die zijn geïdentificeerd als mogelijke spam of phishing. Bekijk deze berichten om er zeker van te zijn dat je geen belangrijke inhoud mist. Afhankelijk van je voorkeur kun je deze berichten verwijderen of terugverplaatsen naar je hoofdinbox als je legitieme inhoud vindt die per ongeluk als junk is gemarkeerd.

Statistieken voor automatische scandetectie

StatisticsNadat je Automatische Scandetectie op Android hebt ingeschakeld, wordt in het midden van de module een donutgrafiek weergegeven met het totale aantal gescande teksten en meldingen. Daaronder toont de legende het exacte aantal gescande sms'jes, meldingen en koppelingen.

Links worden niet opgenomen in de grafiek/totaalteller, maar apart geteld en weergegeven in het legendegebied.

De lijst toont de laatste 3 detecties. Druk op MEER LADEN om de lijst met 3 andere uit te breiden. Als je de Scam Copilot-module verlaat, wordt deze lijst samengevouwen.

Wanneer Automatische Scamdetectie een gevaarlijke link vindt, wordt in dit gedeelte aanvullende informatie weergegeven:

• Naam van de app die de melding heeft gemaakt
  • Tijdstempel (uur, dag)
  • URL van de gedetecteerde link (niet klikbaar)
  • Type bedreiging
  • App-categorie (tekst of melding)