Wat zijn oplichterspraktijken voor technische ondersteuning?

 

Technische ondersteuningszwendel is een frauduleuze zwendel waarbij oplichters zich voordoen als legitieme technische ondersteuningsdiensten om mensen over te halen hen toegang te geven tot hun computers, persoonlijke informatie of geld. Deze zwendel begint meestal met ongevraagde telefoontjes, e-mails of pop-upwaarschuwingen op een computer, waarin ten onrechte wordt beweerd dat de computer van het slachtoffer is geïnfecteerd met malware, prestatieproblemen ondervindt of het risico loopt op een beveiligingsinbreuk.

Zodra het slachtoffer ervan overtuigd is dat er een probleem is, biedt de oplichter aan om het op te lossen. Ze vragen het slachtoffer om op afstand toegang te verlenen tot hun computer, vaak met behulp van legitieme software zoals TeamViewer, AnyDesk of UltraViewer. Deze toepassingen zijn ontworpen voor veilige toegang op afstand en worden veel gebruikt voor legitieme doeleinden. In de handen van oplichters kunnen ze echter worden misbruikt om valse diagnoses uit te voeren, malware te installeren of simpelweg betaling te vragen voor onnodige diensten. In sommige gevallen kan de scammer ook persoonlijke informatie, wachtwoorden of financiële gegevens stelen.

Oplichting door technische ondersteuning

Tactieken gebruikt door oplichters van technische ondersteuning

  • Koude oproepen: Oplichters nemen vaak ongevraagd contact op door zich voor te doen als bekende bedrijven zoals Microsoft, Apple of andere gerenommeerde aanbieders van technische ondersteuning. Ze beweren dat ze problemen hebben ontdekt op de computer van het slachtoffer en bieden aan te helpen deze op te lossen.
  • Pop-upwaarschuwingen: Oplichters gebruiken pop-upwaarschuwingen op websites of via malware die legitiem lijken. Deze pop-ups waarschuwen het slachtoffer meestal dat hun computer is geïnfecteerd of aangetast en bevatten een telefoonnummer om te bellen voor onmiddellijke hulp.
  • Phishing-e-mails: Oplichters sturen e-mails die lijken te komen van betrouwbare bedrijven en waarschuwen de ontvanger voor beveiligingsproblemen of verlopen softwarelicenties. De e-mail bevat vaak een link naar een nepsite voor technische ondersteuning of een telefoonnummer om te bellen.
  • Valse websites: Oplichters maken valse websites die eruitzien als legitieme technische ondersteuningssites. Slachtoffers die online hulp zoeken, kunnen op deze sites terechtkomen, waar ze worden gevraagd een nummer te bellen voor hulp.
  • Toegang op afstand: De oplichter vraagt het slachtoffer meestal om remote desktop software te installeren, waarmee de oplichter de controle over de computer van het slachtoffer kan overnemen. Met deze toegang kunnen ze het systeem manipuleren, malware installeren of persoonlijke gegevens stelen.
  • Betaling eisen: Na het "oplossen" van het niet-bestaande probleem eist de oplichter betaling voor de dienst, vaak met behulp van hogedruktactieken om het slachtoffer te dwingen snel te betalen.

 

Hoe oplichting door technische ondersteuning vermijden

Begrijpen hoe technische ondersteuning oplicht is de eerste stap in het beschermen van jezelf. Hier zijn enkele belangrijke manieren om te voorkomen dat u het slachtoffer wordt van deze zwendelpraktijken:

  • Vraag Scam Copilot: Gebruik Bitdefender Scam Copilot om te controleren of een bericht echt is. Onze AI-gestuurde scamdetector analyseert potentiële fraude en laat het u weten als iemand u probeert op te lichten. Beschrijf gewoon de situatie of upload afbeeldingen/links/tekst die u hebt ontvangen en Bitdefender helpt u verder.
  • Wees sceptisch over ongevraagd contact: Legitieme bedrijven nemen niet uit het niets contact met u op om u te informeren over problemen met uw computer. Wees op uw hoede voor onverwachte telefoontjes, e-mails of pop-ups waarin wordt beweerd dat uw systeem gevaar loopt.
  • Vermijd het klikken op pop-upwaarschuwingen: Vertrouw nooit pop-upwaarschuwingen op websites die beweren dat uw computer is geïnfecteerd. Dit zijn vaak tactieken die scammers gebruiken om u te verleiden nepondersteuning te vragen.
  • Controleer voordat u handelt: Als u een waarschuwing of bericht ontvangt dat beweert afkomstig te zijn van een gerenommeerd bedrijf, ga dan niet meteen aan de slag. Neem in plaats daarvan rechtstreeks contact op met het bedrijf met behulp van geverifieerde contactgegevens van hun officiële website.
  • Verleen geen toegang op afstand: Geef nooit toegang op afstand tot uw computer tenzij u zeker weet dat u te maken hebt met een legitieme ondersteuningsagent. En zelfs dan, geef alleen toegang aan bedrijven waarmee je contact hebt opgenomen en die je vertrouwt.
  • Wees voorzichtig met betalingen: Legitieme bedrijven zullen nooit onmiddellijke betaling vragen voor technische ondersteuningsdiensten, vooral niet via onconventionele methoden zoals cadeaubonnen of bankoverschrijvingen. Controleer altijd de legitimiteit van betalingsverzoeken.

 

Wat te doen als u bent opgelicht

Als u denkt dat u uw accountgegevens aan een oplichter hebt gegeven of als u al voor nepondersteuning hebt betaald, neem dan onmiddellijk contact op met uw bank en open een terugboeking.

U kunt ook een klacht indienen bij de bevoegde autoriteiten of uw regionale meldpunt voor fraude: