Bitdefender Parental Control installeren en instellen op het macOS-apparaat van uw kind

Dit artikel biedt een diepgaande, stapsgewijze handleiding voor het downloaden, installeren en configureren van Bitdefender Parental Control op het macOS-apparaat van uw kind. Het installeren van de Bitdefender Parental Control-app op de Mac-computer van uw kind is een eenvoudig proces dat ervoor zorgt dat u hun online activiteiten effectief kunt beheren en controleren.

Stap 1: Ga naar Bitdefender Central

1. Ga naar https://central.bitdefender.com/ en meld u aan bij uw Bitdefender Central-account.

2. Zodra u bent aangemeld, klikt u op "Parental Control" in het menu aan de linkerkant.

Stap 2: Kindprofiel aanmaken

1. Wanneer u het gedeelte Ouderlijk toezicht opent, wordt u gevraagd een scherm te openen. Klik op "Aan de slag".

Get started

2. Als u Ouderlijk toezicht voor de eerste keer instelt, moet u een pincode aanmaken. Deze PIN-code dient als barrière en voorkomt dat het kind uitlogt bij de app Ouderlijk toezicht.

3. Maak vervolgens een profiel aan voor uw kind door zijn naam, profielfoto en geboortedatum in te voeren.

Op basis van de leeftijd van het kind blokkeert Bitdefender automatisch bepaalde categorieën zoals chatten, sociale netwerken, expliciete inhoud en meer.

4. Klik op "Opslaan" nadat u de nodige aanpassingen hebt gemaakt.

Stap 3: Installeer de Bitdefender-app voor ouderlijk toezicht op het apparaat van uw kind

1. Nadat u de profielinstellingen hebt opgeslagen, geeft u aan of de app Ouderlijk toezicht moet worden geïnstalleerd op het huidige apparaat of op een ander apparaat.

Als u "Andere apparaten" selecteert, krijgt u drie installatieopties te zien. Selecteer de voorkeursmethode:

• Scan de QR-code van het apparaat van het kind.
  • Kopieer de meegeleverde link en open deze in de browser van het apparaat van het kind.
  • Stuur de installatielink via e-mail.

3. Sla het installatiebestand van Bitdefender op de Mac van het kind op.

4. Zodra de download klaar is, dubbelklikt u op het Bitdefender-bestand dat u zojuist hebt opgeslagen om Bitdefender Parental Control te installeren.

5. U wordt door de stappen geleid die nodig zijn om Bitdefender Parental Control voor macOS te installeren. Klik op "Toestaan" als daarom wordt gevraagd en klik vervolgens twee keer achter elkaar op de knop "Doorgaan".

Continue

6. Om door te gaan met de installatie moet je akkoord gaan met de voorwaarden van de softwareabonnementsovereenkomst.

License agreement

7. Klik op "Doorgaan". Klik daarna op de knop "Installeren".

Install Bitdefender Parental Control

8. Voer wanneer daarom wordt gevraagd een beheerdersnaam en wachtwoord in en druk vervolgens op de knop "Software installeren".

Wacht tot je een pop-upmelding krijgt dat een systeemuitbreiding is geblokkeerd en ga dan verder met het installatieproces dat hieronder wordt beschreven.

Stap 4: Installatieproces op het apparaat van uw kind

Zodra Bitdefender Parental Control is geïnstalleerd op macOS, moet u de systeemextensie Parental Control toestaan.

1. Klik op de knop "Systeeminstellingen openen" ("Beveiligingsvoorkeuren openen" op eerdere macOS-versies) in het kleine pop-upvenster.

System Extension Blocked

2. Klik op de knop "Toestaan" in het venster dat op het scherm verschijnt en voer vervolgens een beheerdersnaam en wachtwoord in om de instellingen te ontgrendelen.

ⓘ Op macOS 11 (Big Sur) en macOS 12 (Monterey) moet je, voordat je op de knop "Toestaan" kunt klikken, eerst op het hangslotpictogram linksonder in het venster "Beveiliging & Privacy" klikken en vervolgens een beheerdersnaam en wachtwoord invoeren om wijzigingen aan te brengen.

Allow

3. Het venster "Netwerkinhoud filteren" verschijnt. Klik op de knop "Toestaan" in dit venster.

Allow Filter Network Content

4. Klik vervolgens op de knop "Systeeminstellingen openen" ("Beveiligingsvoorkeuren openen" op eerdere macOS-versies) in het kleine pop-upvenster.

System Extension Blocked

5. Klik nu nogmaals op de knop "Toestaan".

Allow

Na het voltooien van deze stappen op de Mac-computer van het kind is de installatie voltooid. Als ouder kunt u nu de online activiteiten van uw kind controleren en gebruiksstatistieken bekijken via het dashboard voor ouderlijk toezicht op de webpagina Bitdefender Central.