Bitdefender Parental Control installeren en instellen op het Android-apparaat van uw kind

Dit artikel biedt een diepgaande, stapsgewijze handleiding voor het downloaden, installeren en configureren van Bitdefender Parental Control op het Android-apparaat van uw kind. Het installeren van de Bitdefender Parental Control-app op de Android-smartphone of -tablet van uw kind is een eenvoudig proces dat ervoor zorgt dat u hun online activiteiten effectief kunt beheren en controleren.

Stap 1: Ga naar Bitdefender Central

1. Ga naar https://central.bitdefender.com/ en meld u aan bij uw Bitdefender Central-account.

2. Zodra u bent aangemeld, klikt u op "Parental Control" in het menu aan de linkerkant.

Stap 2: Kindprofiel aanmaken

1. Wanneer u het gedeelte Parental Control opent, wordt u gevraagd een scherm te openen. Klik op "Aan de slag".

Get started

2. Als u Parental Control voor de eerste keer instelt, moet u een pincode aanmaken. Deze PIN-code dient als barrière en voorkomt dat het kind uitlogt bij de app Ouderlijk toezicht.

3. Maak vervolgens een profiel aan voor uw kind door zijn naam, profielfoto en geboortedatum in te voeren.

Op basis van de leeftijd van het kind blokkeert Bitdefender automatisch bepaalde categorieën zoals chatten, sociale netwerken, expliciete inhoud en meer.

4. Klik op "Opslaan" nadat u de nodige aanpassingen hebt gemaakt.

Stap 3: Installeer Parental Control op het apparaat van uw kind

1. Nadat u de profielinstellingen hebt opgeslagen, geeft u aan of de app Ouderlijk toezicht moet worden geïnstalleerd op uw huidige apparaat of op een ander apparaat.

Als u "Andere apparaten" selecteert, krijgt u drie installatieopties te zien. Selecteer de voorkeursmethode:

• Scan de QR-code van het apparaat van het kind.
  • Kopieer de meegeleverde link en open deze in de browser van het apparaat van het kind.
  • Stuur de installatielink via e-mail.

3. Je wordt doorgestuurd naar de Google Play Store. Tik op de knop "Installeren". De app begint met downloaden en installeren.

Install Bitdefender Parental Control for Android

4. Zodra de installatie is voltooid, ziet u een knop "Openen". Tik erop om de Bitdefender Parental Control-app te starten.

Stap 4: Installatieproces op het apparaat van het kind

1. Na het openen van de app die is geïnstalleerd op het apparaat van uw kind, volgt u de stappen op het scherm om Bitdefender Parental Control in te stellen. Tik op "Doorgaan".

2. Meld u aan bij de app met de gegevens van uw Bitdefender Central-account.

3. Selecteer het kinderprofiel dat u wilt toewijzen aan het Android-apparaat.

4. U moet de nodige toestemmingen verlenen om de app goed te laten werken. Tik op "Volgende".

Bitdefender Parental Control Upgrade on Android 1

5. Sta VPN-toegang toe en kies "Altijd toestaan" om online inhoud op het apparaat van je kind te filteren.

Allow VPNAllow VPN

6. Om het Android-apparaat van uw kind te helpen lokaliseren in uw Bitdefender-account, tikt u op "Volgende", "Toegang tot locatie toestaan" en kiest u de optie "Altijd toestaan".
Bitdefender Parental Control Upgrade on AndroidAllow Location accessAllow all the time
7. Zowel VPN- als Locatietoestemmingen zullen een groen vinkje krijgen. Tik op "Installatie voltooien" en vervolgens op "Volgende".

Bitdefender Parental Control Upgrade on Android - Finish setupBitdefender Parental Control Upgrade on Android - All set

8. Bitdefender Parental Control heeft nog 3 toestemmingen nodig om internettoegang en apps op het apparaat van het kind te blokkeren. Tik op "Toestemming instellen" in het paneel Apparaatbeheerdersrechten.

Bitdefender Parental Control Upgrade on Android - Set admin rights

9. Tik op de knop "Voltooien" wanneer u klaar bent met het instellen van de Bitdefender Parental Control-app.

Bitdefender Parental Control Upgrade on Android - Finish

Na het voltooien van deze stappen op het Android-apparaat van het kind is de installatie voltooid. Als ouder kunt u nu de online activiteiten van uw kind controleren en gebruiksstatistieken bekijken via het dashboard Ouderlijk toezicht op de webpagina Bitdefender Central.