Laatste nieuws

10 tips van Bitdefender om op elk moment zijn e-reputatie te beschermen!

March 2012


De wijzigingen in Facebook maken de weg vrij voor interactieve scams en problemen, verbonden aan de persoonlijke informatie die gepost wordt op sociale netwerken

 

Versie 8 van Facebook® die sinds december vorig jaar in gebruik werd genomen en waarin de Timeline een cruciale rol speelt, verhoogt niet enkel de sociale interactie tussen de gebruikers maar ook het risico op sociale scams waaronderspambots en gerichte aanvallen. Het is dus belangrijk om aandacht te besteden aan de nieuwe parameters van dit platform.

Aangezien Facebook® niet minder dan 800 miljoen actieve gebruikers heeft, is het belangrijk dat deze de nodige aandacht schenken aan de Timeline, gezien deze aan de basis ligt van een nieuw soort sociaal verkeer: we beleven namelijk een overgang van het profiel naar het dagboek. Het privéleven van de gebruikers krijgt dus eigenlijk een opmaak via Facebook®.

In een poging om de gebruikers van Facebook® te beschermen en hun online reputatie veilig te stellen - zowel op persoonlijk als op professioneel vlak- publiceert Bitdefender zijn tips in een white paper, verdeeld over 10 punten: http://www.bitdefender.com/media/materials/white-papers/nl/Facebook_Whitepaper_.pdf.

1.       Hoe ziet de Timeline eruit ?

2.       Overzicht van het profiel als… 

3.       Controle van de vertrouwelijkheid van de publicaties

4.       Veilig stellen van privégeheimen

5.       De achterhoede beschermen

6.       Informatie posten of featuren?

7.       Werking van de identificaties

8.       Abonnementen

9.       Zijn naam terugvinden in zoekmachines

10.   Sociale scams, vernietigend voor een reputatie

 

Om Bitdefender online te volgen en op de hoogte te blijven van het nieuws op het gebied van e-bedreigingen:

-       RSS-feeds

-       Facebook

-       Twitter

-       gebruikersgroep MalwareCity


Share