Laatste nieuws

BitDefender biedt een gratis desinfectiehulpmiddel tegen malware die wachtwoorden steelt van banksites en FPT-sites

January 2011


Er is een nieuw gratis hulpmiddel voor desinfectie tegen Backdoor.Lavandos beschikbaar voor alle gebruikers op MalwareCity.fr

 

BitDefender®, uitgeversmaatschappij van veiligheidsoplossingen, kondigt de beschikbaarheid aan van een gratis hulpmiddel voor desinfectie tegen Backdoor.Lavandos.A, schadelijke malware die in staat is om heel onopvallend wachtwoorden te ontvreemden van FTP-sites en sites van online bankdiensten.

Hoewel de belangrijkste doelgroep bestaat uit Russische en Oekraïense instellingen, blijft Lavandos bijzonder gevaarlijk, want het stelt zich er niet alleen mee tevreden wachtwoorden van bankdiensten te stelen; het zoekt naar en maakt zich meester van alle vertrouwelijke gegevens verbonden met de accounts van de gebruiker van wie de computer is geïnfecteerd.

"Een van de belangrijkste karakteristieken betreffende deze e-bedreiging is dat het stuurprogramma niet langer dan nodig op de schijf blijft staan," verklaart Catalin Cosoi, Directeur van de Laboratoria BitDefender die strijden tegen e-bedreigingen. "Zodra het zijn taak heeft vervuld, wordt het opgeslagen in het register van Windows®, en deze malware zet dus voor alles in op onopvallendheid."

Kort na de infectie genereert Backdoor.Lavandos.A voor elke browser die op de de gekraakte computer wordt gedetecteerd een bestand "setupapi.dll" aan in de oorspronkelijke installatiemap van Mozilla® Firefox®, Opera® en Internet Explorer®, waardoor het de mogelijkheid krijgt om de functies van de browser eenvoudig te manipuleren om certificaten te importeren of een Self-Signed Certificate te herkennen als betrouwbaar.

De gebruikers met computers die zijn geïnfecteerd met de backdoor Lavados lopen het risico om onbewust gevoelige informatie met betrekking tot online bankdiensten te verspreiden en om hun FTP-accounts te laten ontvreemden door cybercriminelen. De gebruikers van BitDefender genieten vanaf de dag van de verschijning van deze bedreiging al bescherming via de generieke routines die al zijn geïntegreerd in de database met handtekeningen. Degenen die niet worden beschermd door een product van BitDefender kunnen een gratis hulpmiddel voor desinfectie downloaden in de sectie Downloads van MalwareCity.com

 

 

Om BitDefender online te volgen en op de hoogte te blijven van het nieuws op het gebied van e-bedreigingen:
 


Share