Laatste nieuws

BitDefender constateert dat de Conficker worm �discreter� is in 2011

February 2011


De top 10 van de e-bedreigingen van januari wordt gekenmerkt door ingrijpende veranderingen

 

 BitDefender®, uitgever van beveiligingsoplossingen voor het internet, constateert dat de Conficker worm veel minder aanwezig was in januari. In de ranglijst van BitDefender met de 10 belangrijkste e-bedreigingen ter wereld, gleed Win32.Worm.Downadup.Gen, bekend onder de naam Conficker, van de eerste naar de derde plaats.

Conficker is, met zijn talloze varianten, één van de meest opvallende e-threats van de voorbije jaren. De veroorzaakte schade varieert van het misbruik van niet beveiligde wachtwoorden tot de sabotage van de toegang tot websites van uitgevers van beveiligingsoplossingen”, vertelt Catalin Cosoi, Directeur van de BitDefender Laboratoria tegen de e-bedreigingen. “Het lijkt echter dat de installatie van een ander bestuurssysteem dan Windows XP in combinatie met een groeiend bewustzijn onder gebruikers resulteerde in een kleinere verspreiding van deze bedreiging. Om te vermijden dat ze geïnfecteerd worden, dienen gebruikers echter waakzaam te blijven en ervoor te zorgen dat de computer beschermd is.” Wie toch een besmette computer heeft, kan BitDefender’s gratis tool om Conficker te verwijderen, gebruiken.

De plaats vrijgemaakt door Conficker wordt ten dele ingenomen door de nieuwkomer, Trojan.Crack.I. Deze keygen lijkt op het eerste gezicht onschuldig maar installeert een Trojan die informatie verzamelt in de applicaties van de geïnfecteerde computer en een backdoor service installeert die toelaat om op afstand toegang te krijgen tot het systeem. Het feit dat deze keygen de ranglijst binnenkomt op de tweede positie toont aan dat het wereldwijde softwarelandschap blijft getroffen worden door piraterij en bedreigingen die voortvloeien uit deze praktijk.

Voor meer informatie over de Top 10 van deze e-threats, surf naar Malwarecity.

 

 

Om BitDefender online te volgen en op de hoogte te blijven van het nieuws op het gebied van e-bedreigingen:


Share