Laatste nieuws

BitDefender geeft aan dat malware gericht op sociale netwerken de grootste actuele bedreiging voor mobiele apparaten zou kunnen zijn

January 2011


24% van de kliks veroorzaakt door een recente zwendel op Facebook zijn afkomstig van mobiele platforms

 

“Malware gericht op sociale netwerken als Facebook is platformonafhankelijk en komt ondertussen evenveel voor als malware gericht op PC’s”, waarschuwt BitDefender®, uitgever van beveiligingsoplossing voor internet.

Statistieken van goo.gl tonen aan dat 24% van de 28.672 kliks - veroorzaakt door een golf van berichten over een schoolmeisje dat zogezegd geschorst werd door een aantal eigen posts op haar Facebook - afkomstig waren van mobiele platforms. Gebruikers die op de link in deze e-mail hadden geklikt, vanuit hun PC of mobiel toestel, hadden een Facebook worm gedownload en werden zo het slachtoffer van een zwendel gericht op het genereren van inkomsten via AdWord. (Informatie hierover is terug te vinden op de website van Malware City.)

Door zich te focussen op het opsporen van malware speciaal ontworpen voor mobiele platforms, verliezen veiligheidsonderzoekers een belangrijke bron van bedreigingen uit het oog voor diezelfde platforms: de sociale netwerken”, verklaart George Petre, verantwoordelijk voor het onderzoek naar bedreigingen bij BitDefender. “Deze statistieken duiden aan dat malware die gericht is op sociale netwerken op dit moment de grootste bedreiging zou kunnen betekenen voor mobiele toestellen en BitDefender kan gebruikers helpen om zich te beschermen tegen dit type bedreigingen.”

BitDefender beschermt Facebook gebruikers met haar gratis safego applicatie, die gebruikt maakt van haar antimalware en antiphishing-engines en “in the cloud” de URL’s die zich in de posts en commentaren bevinden, analyseert. Deze oplossing beschikt over een functionaliteit ter bescherming van het privéleven: hij waarschuwt gebruikers wanneer hun openbaar profiel persoonlijke gegevens bevat die bekeken kunnen worden door personen die geen Facebook contacten van hen zijn. Een lijst van gevoelige persoonlijke informatie laat de gebruikers toe om de privacy-instellingen van hun profiel dienovereenkomstig aan te passen.

 
Om BitDefender online te volgen en op de hoogte te blijven van het nieuws op het gebied van e-bedreigingen:
 


Share