Laatste nieuws

BitDefender vindt veilige navigatie opnieuw uit met b�taversie TrafficLight

May 2011


TrafficLight is een online antivirus en anti-phishing scanner die voor real-time bescherming zorgt

 

BitDefender®,uitgever van beveiligingsoplossingen voor het internet, biedt een nieuwe aanpak om in alle veiligheid op het internet te surfen en lanceert TrafficLight, een online antivirus- en anti-phishing scanner die, in tegenstelling tot de meeste oplossingen voor het internet, niet bestaat uit een browsertoolbar en niet rekent op de gebruiker om de bezochte pagina’s te evalueren.

TrafficLight is een software die, onafhankelijk van de browser, het webverkeer filtert en op de bezochte internetpagina’s als een “verkeerslicht” met de gebruiker communiceert om aan te geven of de links al dan niet veilig zijn. TrafficLight belemmert het zicht en gebruik van het scherm niet: de configuratie-interface verschijnt alleen met een simpele beweging van de muis, maar blijft anders verscholen.

TrafficLight gebruikt de scantechnologie van BitDefender om tijdens het webverkeer elke pagina en link te controleren en te evalueren door alle onveilige inhoud te blokkeren nog voor die de browser en computer van de gebruikers bereikt.

BitDefender zorgt met TrafficLight voor een revolutie op het vlak van de veiligheid van browsers”, vertelt Bogdan Dumitru, CTO bij BitDefender. “De klassieke methode die eruit bestaat om de browser webpagina’s te laten opladen en weer te geven is niet erg veilig, omdat het soms te laat is om nog af te rekenen met bepaalde resultaten indien een kwaadaardige pagina al gedownload werd. Bovendien garandeert vertrouwen in de reputatie van een website ook geen optimale veiligheid. Dat is waarom BitDefender met TrafficLight gekozen heeft voor een proactieve aanpak.”

 

Waarom ervoor kiezen om gratis tools ter beschikking te stellen van gebruikers?

Hiervoor verwijst Stéphane Pacalet, CEO van Editions Profil in Frankrijk, naar de bereidheid van de uitgever om zijn kennis zoveel mogelijk te verspreiden en de wens om het technologische leiderschap van het merk aan te tonen: “Ons ultieme doel is niet het toegang verschaffen tot 100% gratis beveiligingsoplossingen, want dit kan een aanbod, dat constante investeringen noodzaakt om stand te houden tegen nieuwe bedreigingen, onmogelijk valoriseren. Wij willen de gebruikers die ons niet of weinig kennen, vooral de BitDefender technologie doen ontdekken aan de hand van veiligheidsopties die gratis ter beschikking worden gesteld en die hun bestaande aanbod aanvullen.”

 

TrafficLight is vanaf heden beschikbaar in bètaversie en kan gratis worden gedownload op: http://trafficlight.bitdefender.com.

 

Om BitDefender online te volgen en op de hoogte te blijven van het nieuws op het gebied van e-bedreigingen:


Share