Laatste nieuws

De nieuwe e-gidsen van BitDefender geven advies over bloggen en veilig gebruik van draadloze netwerken

February 2011


BitDefender biedt gratis online gidsen met tips over twee bijzonder risicovolle thema�s voor internetnetgebruikers

 

Als logisch gevolg op haar pedagogisch initiatief om gebruikers nuttige informatie te bezorgen over e-threats en beveiligingsproblemen, kondigt BitDefenderde publicatie van twee nieuwe elektronische gidsen aan met nuttige raad over hoe men draadloze netwerken kan beveiligen en in alle veiligheid kan bloggen.

BitDefender, uitgever van beveiligingsoplossingen voor internet, heeft in 2010 haar eerste e-gidsen gepubliceerd, over de online veiligheid van kinderen en senioren. BitDefender zoekt voortdurend om gebruikers te sensibiliseren via regelmatige alerts en persberichten over online bedreigingen en ligt bovendien aan de oorsprong van MALWARECITY, een gratis website gericht op iedereen die geïnteresseerd is in internet beveiliging.

De gids « Uw draadloze netwerken beveiligen » biedt raad over hoe men thuis zijn netwerken kan beveiligen tegen hackers, informeert over de risico’s verbonden met onbeveiligde netwerken en legt uit wanneer en hoe een extra niveau van beveiliging nodig is. Ten slotte, schetst hij de te volgen stappen bij het verbinden met wifi access points.

De gids « Bloggen in alle veiligheid » op zijn beurt, levert eenvoudige raad aan bloggers om hen te helpen bij het beschermen van hun identiteit en het verschil uit te leggen tussen zelf-gehoste blogs en deze die als service aangeboden worden door blog-platforms.

Draadloze netwerken en blogs worden meer en meer gebruikt en dat is waarom ze bijzonder kwetsbaar zijn voor online gevaren”, verklaart Catalin Cosoi, Directeur van de BitDefender Laboratoria tegen e-threats. “Met deze nieuwe e-gidsen, laat BitDefender toe aan gebruikers om zich te beschermen wanneer ze toegang zoeken tot draadloze netwerken of deze installeren en wanneer ze de groeiende blogosfeer vervoegen. Het is een andere manier voor de beveiligingsexperten van BitDefender om hun kennis te delen in het domein van de preventie, de identificatie en de onderdrukking van malware.”

Alle online gidsen van BitDefender kunnen gratis gedownload worden op http://www.bitdefender.nl/site/view/e-guides.html

 


Om BitDefender online te volgen en op de hoogte te blijven van het nieuws op het gebied van e-bedreigingen:


Share