Laatste nieuws

Volgens enqu�te van BitDefender zijn China en Rusland verantwoordelijk voor meer dan 50 % van de online bedreigingen

July 2011


Trojan horses, spam en phishing waren het meest frequent in de eerste helft van 2011

 

BitDefender®, erkend leverancier van beveiligingsoplossingen, lanceert zijn rapport over de e-threats van de eerste helft van 2011: een diepgaande internationale studie over het gedrag en de oorsprong van malware, spam en phishing. Zo staat China bijvoorbeeld, in termen van productie en hosting van malware, bovenaan de lijst met meer dan 31% van het totaal, gevolgd door Rusland met 22% en Brazilië met meer dan 8%.

Het rapport verschaft een algemene analyse van de e-bedreigingen van de voorbije 6 maanden, van januari tot juni 2011, en levert tevens voorspellingen over de komende maanden. De meest getroffen landen waren Frankrijk en de Verenigde Staten, waar meer dan 25% van de malware-incidenten die door BitDefender geïdentificeerd werden, plaatsvonden. In Frankrijk werden meer dan 500.000 computers blootgesteld aan verschillende categorieën van malware, gaande van valse of “Rogue” antivirussoftware tot de meest verwoestende malware van de Sality of Downadup familie.

De studie werd uitgevoerd bij gebruikers van BitDefender over de hele wereld en geeft een overzicht van de meest cruciale aspecten van de beveiliging van gegevens, of het nu internet, sociale netwerken of de recente aanvallen op bedrijven betreft”, vertelt Marc Blanchard, Epidemioloog en Directeur van de BitDefender Laboratoria in Frankrijk. “Voor de tweede helft van het jaar verwacht BitDefender een stijging van 400% van malware gericht op mobiele toestellen en een toename van 30% van malware die mikken op PC’s. De meeste van de e-threats zijn verbonden met de release van de eerste technische versies van Windows 8. Op vlak van botnets en de beveiliging van bedrijven, verwachten we ons ten minste aan een beduidend aantal diefstallen van gegevens per maand”, besluit Marc Blanchard.

Andere belangrijke resultaten van deze studie: bijna 50 % van de meest agressieve e-bedreigingen over de hele wereld verspreid zijn Trojans; spam verbonden met gokspelen zit steeds meer in de lift parallel met de groei van de botnet Maazben die de malware van de Sality familie verspreid. Wat betreft oplichterij van het type social engineering, waren de organisaties en diensten PayPal, eBay en World of Warcraft de belangrijkste doelwitten.

Het compleet rapport is hier beschikbaar.

Om BitDefender online te volgen en op de hoogte te blijven van het nieuws op het gebied van e-bedreigingen:

-       RSS-feeds

-       Facebook

-       Twitter

-       gebruikersgroep MalwareCity


Share